• Ako sme prežili september
        • Ako sme prežili september

        • Letné prázdniny prešli rýchlosťou svetla a začal nový školský rok. Prvý deň aj počasie bolo úžasné. Tak sme začínali na školskom dvore ako sa patrí. Na začiatku septembra sme sa naštartovali  a potom išlo všetko ako po masle. Niektorí začínali, napríklad prváci, iní pokračovali – tí starší. Ako sme vlastne prežili september? Pozrime sa na to:

          • Začiatky na odbornom výcviku

          Hovorí sa, že začiatky sú ťažké. Každý raz niekde začína. Aj naši prváci na odbornom výcviku. Aj ostatní po prázdninách. Najprv školenie o bezpečnosti pri práci, potom sanitácia výrobných priestorov školských dielní a môže sa začať s výrobou. Naši študenti sa na odbornom výcviku maximálne snažia. Pozrite, ide nám to!

          Pekárska dielňa

           

          Cukrárska dielňa

          Kuchynka

          • Rzšírená ponuka výrobkov zo školských výrobných dielní.

          Študenti v školských výrobných dielňach produkujú samé dobroty. Uznáte, že s prázdnym žalúdkom sa absolútne nedá vzdelávať. A školské výrobné dielne ponúkajú od septembra rozšírený sortiment výrobkov – chutné koláče a čerstvé pečivo zo školskej pekárskej dielne, sladké maškrty zo školskej cukrárskej dielne a výrobky studenej kuchyne od našich kuchárov zo školskej kuchynky. Mňam...  Teším sa na prestávku. Určite si z ponuky niečo vyberiem.

          • Privítanie jesene

          September je prvý jesenný mesiac. Na jeseň sa treba pripraviť a aj ju privítať. Žiaci z krúžku Kreatívny exteriér upravili okolie školy a pri vstupe do budovy vytvorili expozíciu – Tekvicové zátišie. Na predmete Stolovanie pripravili žiaci IV.C jeseň na stole. Vytvorili  jesennú atmosféru aj na chodbách školy.

          Prvá exkurzia

          Pre potravinárov je dôležitým dodávateľom surovín prvovýroba –pestovatelia a chovatelia. So žiakmi odboru mäsiar kuchár sme sa boli pozrieť v Poľnohospodárskej výrobe  Velušovce na živočíšnu výrobu. Počasie nám vyšlo. Poľnohospodári nám ukázali chov hovädzieho dobytka a produkciu mlieka. Nás to zaujímalo.

      • Získali sme 2. miesto v krajskom kole v hádzanej
        • Získali sme 2. miesto v krajskom kole v hádzanej

        • Dňa 27.2.2020 sa v Šali konali majstrovstvá stredných škôl Nitrianskeho samosprávneho kraja v hádzanej chlapcov. Už po piaty krát sme si vybojovali postup z okresného kola. Družstvo vyhralo všetky zápasy a získalo možnosť reprezentovať okres Topoľčany v krajskom kole.V Šali v prvom dueli naši hádzanári porazili Komárno. V druhom zápase s Novými Zámkami sa od nás odklonila športová šťastena.

          Niekoľkokrát za sebou končili strely v konštrukcii bránky. Súperenie sa nakoniec skončilo remízou. S tretím protihráčom s družstvom Šaľa sme opäť zvíťazili. O všetkom rozhodlo dosiahnuté skóre v posledných zápasoch. Náš rival Nové Zámky mal žiaľ lepšie skóre. My sme sa museli uspokojiť s druhým miestom.

          Školu reprezentovali: S. Babpoš, M. Sloviak, I. Hlavina, A. Daňo, M.Červený, P. Valko, D.Valko.

          Všetkým ďakujeme a blahoželáme k úspechu!

      • Duálne vzdelávanie
        • Duálne vzdelávanie

        • Ponuka duálneho vzdelávania v odbore 2954 H mäsiar v spolupráci so spoločnosťou HYZA a.s. Spoločnosť Hyza a.s. sa zapojila do duálneho vzdelávania v spolupráci so Strednou odbornou školou potravinárskou v Topoľčanoch v novootvorenom odbore 2954 H mäsiar a ponúka hmotné a finančné zabezpečenie žiaka v systéme duálneho vzdelávania.

          .

      • Vianočná Bratislava
        • Vianočná Bratislava

        • Aj tento školský rok  sa žiaci našej školy vybrali na vianočné trhy tentokrát do Bratislavy. Exkurziu sme začali návštevou Bratislavského hradu. Na hrade sme si prezreli viaceré expozície ako Klenotnicu so striebornými predmetmi a šperkami, výstavu o živote a poslaní  M.R. Štefánika, výstavu N89 Cesta k slobode či Bienále ilustrácii. 

          Z hradu sme sa presunuli na nábrežie Dunaja. V nákupnom centre Eurovea žiaci využili príležitosť zaobstarať si darčeky pre svojich najmilších k blížiacim sa Vianociam. Nakoniec sme sa presunuli na vianočné trhy na  Hlavnom a Františkánskom námestí.

          Pravú vianočnú atmosféru pripomínal nielen obrovský vysvietený stromček, ale aj stánky s pochúťkami a rôznymi vianočnými suvenírmi. Spestrením vianočných trhov boli aj ukážky tradičných remeselných výrob a hudobné i tanečné vystúpenia. Vrátili sme sa vianočne naladení, príjemne unavení a s množstvom zážitkov. 

      • Burza informácií 2019 v Topoľčanoch
        • Burza informácií 2019 v Topoľčanoch

        • V Dome kultúry sa 21.11.2019 konala Burza informácií a Burza práce. Akcia bola zameraná na poskytovanie informácií o možnostiach regionálneho trhu práce a prezentáciu študijných a učebných odborov škôl v regióne a širokom okolí. My sme tiež s hrdosťou prezentovali našu školu.

          Pripravili sme si stánok, v ktorom vládla dobrá nálada a príjemná atmosféra. Vytvárali ju žiaci Lea Sukeníková, Natália Burdová, Jasmína Benková, Andrej Ďurčo, Adriana Heldesová, Simona Kollárová, Alexandra Reisenauerová, Veronika Veličová.

          Žiaci ponúkali široký sortiment našich výrobkov, prezentovali ich aj formou ochutnávok. Predvádzali tvorivé dielne, v ktorých si radi ozdobili voňavý medovník vlastnoručne aj žiaci zo základných škôl. Propagovali sme vzájomnú spoluprácu s firmou Topec, a.s..

          V tomto školskom roku začíname so systémom duálneho vzdelávania. V našom spoločnom potravinárskom stánku sa nám dobre spolupracovalo. Navštívil ho každý, kto bol zvedavý, hladný alebo mal chuť maškrtiť. My sme podali žiadané informácie a radi sme ponúkli naše voňavé výrobky.

          Tešíme sa na deviatakov, ktorých naša škola zaujala a stretneme sa s nimi v budúcom školskom roku.

  • Novinky

  • Staňte sa naším fanúšikom

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje