• Prvé miesto na medzinárodnej cukrárskej súťaži „Juniorská torta roka 2018“
        • Prvé miesto na medzinárodnej cukrárskej súťaži „Juniorská torta roka 2018“

        • Pod záštitou Odboru vzdelávania a kultúry Nitrianskeho  samosprávneho kraja sa konala v Nitre dňa 22. februára 2018 medzinárodná cukrárska súťaž „Juniorská torta roka 2018“. Súťaž bola určená pre žiakov stredných odborných škôl učebných odborov zamerania cukrár. Jej cieľom bolo  podporiť a rozvíjať zručnosti, talent a sebavedomie žiakov stredných odborných škôl. Akcie sa zúčastnili družstvá zo Slovenska a z Českej republiky.Stredná odborná škola potravinárska v Topoľčanoch tam nechýbala. Na odbornom výcviku vyučujúca majsterka Bc. Silvia Machovičová na základe samostatnosti a zručnosti vybrala dvoch žiakov druhého ročníka učebného odboru cukrár kuchár Katarínu Burdovú a Zdenka Rogoňa.

          Ich súťažnou úlohou bolo ozdobiť maketu kruhovej torty na tému „Jarná harmónia“. Všetky ozdoby použité na torte museli byť jedlé a vyrobené na mieste súťaže v určenom čase 3 hodín. Obidvaja súťažiaci zodpovedne trénovali, vytvorili si námet na tému, tvarovali figúrky z cukrárskej modelovacej hmoty a zdobili.

          Súťaž sa konala v odborných dielňach pre odbor cukrár v SOŠ potravinárskej v Nitre. Topoľčianski potravinári tam ukázali svoje zručnosti, kreativitu a tvorivosť. Snažili sa a bojovali zo všetkých síl. Vytvorili za stanovených podmienok krásnu tortu „Šťastnej rodinky“. Priebeh súťaže a výsledné umelecké produkty hodnotila porota podľa stanovených kritérií.

          Prvé miesto na medzinárodnej cukrárskej súťaži  „Juniorská torta roka 2018“ získalo družstvo SOŠ potravinárskej v Topoľčanoch v zložení Katarína Burdová a Zdenko Rogoň. Blahoželáme!

        • Nadstavbové štúdium - Výroba potravín 2952 L

        • Nadstavbové štúdium je denné alebo externé dvojročné štúdium a je určené pre absolventov trojročných učebných odborov cukrár, pekár, mäsiar, mäsiar - lahôdkár, mlynár a cestovinár, curovinkár pečivár a štvorročných učebných odborov cukrár - kuchár, cukrár - pekár, mäsiar - kuchár. Končí sa maturitnou skúškou. Žiaci získajú maturitné vysvedčenie v odbore výroba potravín.

          Podmienky a kritériá prijímacieho konania.

      • Zlatý hattrick našich hádzanárov
        • Zlatý hattrick našich hádzanárov

        • Po ťažko vybojovanom víťazstve na majstrovstvách okresu v hádzanej získali naši chlapci zo SOŠ potravinárskej v Topoľčanoch právo reprezentovať svoj okres v krajskom kole. Súťaž sa konala na SOŠ drevárskej v Topoľčanoch. Družstvo potravinárov obhajovalo víťazstvo z roku 2016 a 2017. Nastala dramatická situácia, keď sa niektorí hráči zranili a ochoreli. Potravinári hrali v oklieštenej zostave:

          Babčan N., Babčan S., Kozubík M., Magdolen L., Pacoň M., Sloviak M., Šípoš J., Tichý J., Valko P.

          V skupine si chalani poradili so zástupcami okresov Levice 13:10 a Nitra 12:7.

          Zabezpečili si tak dvojitým víťazstvom postup do finále. Hovorí sa - začiatok zlý, koniec dobrý. Platilo to aj v tomto prípade. Finále potravinári nezačali dobre. Hneď v úvode prehrávali 0:2 a následne boli ošetrovaní až traja hráči. Táto „ katastrofa“ akoby chalanov prebrala  a do zápasu vložili všetky svoje sily. Do polčasu hru otočili na 6:4. Druhý polčas začali utlmene, čo využil súper a vyrovnal. Potravinári sa prebrali a podali super výkon. Dve minúty pred koncom  svietilo skóre 13:8. Potravinári cítili nezvratné víťazstvo a súperovi pár sekúnd pred koncom dovolili skorigovať na konečných 13:10. Hádzanári zo SOŠ potravinárskej v Topoľčanoch už tretíkrát po sebe vyhrali krajské kolo.  Postúpili na Majstrovstvá Slovenska stredných škôl v hádzanej. Držíme im palce.

      • Získali sme 3. miesto na medzinárodnej súťaži DANUBIUS GASTRO 2018
        • Získali sme 3. miesto na medzinárodnej súťaži DANUBIUS GASTRO 2018

        • Cech pekárov a cukrárov regiónu Západného Slovenska usporiadal v dňoch 25. až 28. januára 2018 počas medzinárodnej výstavy Danubius Gastro 2018 v Inchebe a.s. Bratislava už 12. ročník medzinárodnej súťaže „O najlepší Bratislavský rožok“ pod záštitou ministerky pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR, Ing. Gabriely Matečnej. Súťaž bola určená pre juniorov pekárskeho a cukrárskeho remesla, študentov stredných odborných škôl zo Slovenska a krajín V4 – Česká republika a Maďarská republika.

          Súťažilo sa v troch kategóriách:

          1.Súťaž o Najlepší Bratislavský rožok,

          2.Súťaž vo výrobe jemného pečiva z medového cesta – „V mede je zdravie“,

          3.Súťaž o najlepšie umelecké dielo na tému „ Od pekára k Valentínovi“.

          Žiaci ešte pred vianočnými prázdninami začali pripravovať  na rezortnú súťaž, kde chceli ukázať svoju zručnosť, tvorivosť a šikovnosť. Po prázdninách hlavná majsterka odborného výcviku Mgr. Mariana Hrabovská v spolupráci s ostatnými majstrami zostavila súťažné družstvo. Pri nominácii majstri posudzovali zručnosť, samostatnosť, tvorivosť a kvalitu výsledných výrobkov. Súťažné družstvo potravinárov z Topoľčian bolo v  zložení: 

          vedúci družstva: majsterka odborného výcviku Mgr. Mariana Hrabovská

          súťažiaci „Najlepší Bratislavský rožok“: Miriam Macehová

          súťažiaci  vo výrobe jemného pečiva z medového cesta Sandra Pavlíčková

          Miriam pripravila orechové a makové bratislavské rožky. Výrobky museli mať hmotnosť 50g.  Orechové mali tvar písmena C, makové boli sformované do tvaru podkovy. Sandra vyrobila z medového cesta svadobnú medovú tortu a medovo orechovú pochúťku. Všetko museli stihnúť pod prísnym dohľadom poroty v časovom limite 4 hodín. Umelecké dielo „Od pekára k Valentínovi“ pripravovali žiaci na odbornom výcviku v pekárskej dielni pod dozorom majsterky Janky Peterkovej a Mgr. Renáta Vraniakovej. Veľkú zručnosť preukázala aj žiačka Lucia Bagová zo 4.C. Vyrobila zo sladkého kysnutého cesta labute, ktoré boli súčasťou umeleckého pekárskeho diela.

          Ocenenie za 3. miesto v kategórii  Súťaž  vo výrobe jemného pečiva z medového cesta – „V mede je zdravie“ získala naša žiačka Sandra Pavlíčková zo IV.C. Srdečne blahoželáme!

      • Potravinári vyhrali
        • Potravinári vyhrali

        • Na Strednej odbornej škole  potravinárskej v Topoľčanoch bolo hneď po vianočných prázdninách na hodinách telesnej a športovej výchovy rušno. Študenti mali náročné tréningy, museli sa rozhýbať a obnoviť svoju kondíciu. Čakalo ich Okresné kolo stredných škôl v hádzanej chlapcov v Topoľčanoch, ktoré sa konalo dňa 16.1.2018. Družstvo potravinárov tam samozrejme nechýbalo.Chalani opätovne  obhajovali prvé miesto z minulého roka. Tréner zložil zostavu hráčov: Babčan N., Babčan S., Grunta L., Králik A., Pacoň M., Šípoš J., Tichý J., Tomanec D., Valko P., Sloviak M. Tréningy pod vedením vyučujúceho Miroslava Krištofa mali svoj význam.

          Po vynikajúcich výkonoch chlapci porazili všetkých svojich súperov a zabezpečili si tak postup na Krajské kolo stredných škôl v hádzanej.  Súťaž sa bude konať na SOŠ drevárskej v Topoľčanoch  1.2.2018. Aj tu budú chalani obhajovať vlaňajšie víťazstvo. Držíme im palce.

  • Novinky

  • Staňte sa naším fanúšikom

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje