• Vianočná zbierka (Unicef)
        • Vianočná zbierka (Unicef)

        • Naša škola sa už viac ako 10 rokov úspešne zapája do  programu Škola priateľská k deťom Cieľom programu je vytvoriť v školách také prostredie, v ktorom sa každé dieťa cíti bezpečne, dobre, sebaisto a do ktorého chodí s radosťou. Škola priateľská k deťom nielen učí o právach dieťaťa, ale nimi aj žije. V  dňoch od 4. do 17. decembra  sa naša škola zúčastnila Vianočnej zbierky, ktorá je jedným z kritérií plnenia programu Škola priateľská k deťom. Naši žiaci v uliciach mesta Topoľčany vysvetľovali ľuďom, že majú možnosť pomôcť deťom, ktoré čelia chudobe, hladu a chorobám v krajinách, v ktorých zúria humanitárne a potravinové krízy - akými sú Ukrajina, Jemen či Južný Sudán. Jasným hlasom dávali najavo, že nemyslia len na seba ale sú solidárni s inými deťmi. Zbierky sa zúčastnili žiaci: Lea Súkeniková, Ľuboš Jamriška, Nikola Škvareninová, Jakub Tichý z II.C, Andrea Šmičková, Adriana Heldesová, Miriam Macková z III.C, Vanesa Fabianová, Patrik Göndöč, Lucia Bagová, Nikolas Ibl zo IV.C a Veronika Nagyová z II.N. Všetkým zúčastneným žiakom ďakujeme za reprezentáciu školy. Tak ako aj kvapka robí more, tak nech aj našich vyzbieraných 170,- € padne na úrodnú pôdu!

      • Advetný Olomouc
        • Advetný Olomouc

        • Stále väčšej obľube sa teší adventný Olomouc a my sme tento rok neodolali a vybrali sa 8.12.2017 obdivovať krásu sviatočne vyzdobeného mesta. Prvou zastávkou bola nákupná galéria Šantovka s očarujúcou vianočnou výzdobou. Nasledovala prehliadka historického centra mesta a nakoniec vianočné trhy. Desiatky stánkov nachádzajúcich sa na Dolnom a Hornom námestí, kde stojí aj stromček osvetlený s viac ako 22.000 svetielkami, nám ponúkali množstvo špecialít, remeselníckych a umeleckých výrobkov a vianočného tovaru. Tí, ktorí radi skúšajú niečo nové, navštívili  počas prechádzky historickým mestom tohtoročnú novinku - jedinečnú „Tvarůžkovu cukrárnu“, kde ochutnali originálne slané múčniky, ručne pripravované z lístkového cesta a olomouckých syrčekov.

      • Navštívil nás Mikuláš
        • Navštívil nás Mikuláš

        • Dňa 6.12.2017 navštívil našu školu Mikuláš so svojím tímom a starostlivo pripraveným a zorganizovaným programom. O oživenie mikulášskej tradície sa postarali žiaci II.N triedy. Mikuláš aktívnych a „ poslušných“ žiakov pochválil, no ušlo sa niektorým aj napomenutí a trochu sadzí na tvár od riadne rozčertených čertov. Vďaka  anjelom, ktorí všetkých potešili sladkosťami, to  všetko nakoniec  dobre  dopadlo. Prežili sme pekný deň, trochu iný ako sú tie bežné, deň plný sviatočnej atmosféry a zábavy.

      • Ocenenie najúspešnejších žiakov
        • Ocenenie najúspešnejších žiakov

        • Školský rok 2016/2017 bol bohatý na súťaže, prezentačné dni a iné aktivity. Samozrejme, že sme sa radi zúčastňovali  na týchto akciách. Veľkú radosť sme mali hneď v januári 2017, keď naše súťažné  družstvo žiakov  v zložení Magdaléna Hlavačková a Sandra Pavlíčková  na 11. ročníku medzinárodnej súťaže „O najlepší Bratislavský rožok“  získali ocenenia vo všetkých kategóriách. Predseda Nitrianskeho samosprávneho kraja, doc. Ing. Milan Belica, PhD. každoročne v závere školského roka oceňuje najúspešnejších žiakov za uplynulý školský rok. 14 júna si v Koncertnej sále Župného domu v Nitre za reprezentáciu v medzinárodných súťažiach prevzali ocenenie aj tieto naše dve žiačky Magdaléna Hlavačková a Sandra Pavlíčková. Z každého aj toho najmenšieho úspechu žiakov sa vždy tešíme. Žiaci svojimi výsledkami prezentujú našu školu,  mesto Topoľčany a tiež aj Nitriansky samosprávny kraj.

      • Gaudeamus Igitur 2017
        • Gaudeamus Igitur 2017

        • Celoštátna olympiáda stredoškolákov Gaudeamus Igitur 2017 sa tento rok konala na športoviskách po celej Trnave a okolí. Na tejto významnej akcii sa stretli najlepší športovci od Tatier až k Dunaju. Z okresu Topoľčany si zabezpečili účasť chlapci zo Strednej odbornej školy potravinárskej a to víťazstvom v Krajskom kole stredných škôl v hádzanej. Na olympiádu nastúpil oslabený káder potravinárov zdecimovaný zraneniami a chorobami v deväťčlennom zložení: Babčan N., Babčan S., Grunta L., Orlický D., Ozimný M., Pacoň M., Pavlovič M., Šípoš J., Tomanec D. . Pri zápolení v základnej skupine hádzanárov družstvo nestačilo na neskorších finalistov Športového gymnázia Ostredkova Bratislava a Obchodnú akadémiu Považská Bystrica. V poslednom zápase potravinári po tvrdom boji zdolali chlapcov z Gymnázia Konštantína Prešov až na strely zo 7 m hodu výsledkom 16:16 ( 3:1). Oproti minulému roku sa hádzanári zo SOŠ potravinárskej v Topoľčanoch umiestnili o dva stupienky vyššie a to na 5. mieste. Chlapci sa už chystajú na budúci rok, kedy by chceli zabojovať o medaily. Všetci im držíme palce.

  • Novinky

  • Staňte sa naším fanúšikom

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje