• Imatrikulácie
        • Imatrikulácie

        • 18.11.2019 prebehli na SOŠ potravinárskej v Topoľčanoch IMATRIKULÁCIE prvákov v réžii II.N triedy a pár jednotlivcov z vyšších ročníkov. Po slávnostnom príhovore moderátorka programu, Sandra Pavlíčková z II.N, predstavila program imatrikulácii.

          Tradičný rituál prijímania nováčikov do komunity SOŠ potravinárskej sa začal úžasným programom starších žiakov. Nasledovali pekné a aj problematické úlohy s cieľom, aby sa naši prváci mohli prejaviť ako zrelý jednotlivci alebo prezentovať dobre sa formujúci triedny kolektív.

          Realizačný tím poskytol priestor aj žiakom iných ročníkov. Zvládnutím špeciálnych úloh dokázali, že sa z nich už stávajú odborníci vo svojich remeslách. Nasledoval sľub poslušnosti vzorného žiaka  a vernosti našej škole.

          Posledným bodom programu bol rituál prijímania prvákov do cechu potravinárskeho. Organizátori imatrikulácii sa prejavili ako výborný a kreatívny kolektív. Všetci odchádzali spokojní, prežili sme deň plný humoru a zábavy. 

      • Potravinári vedia vyhrávať
        • Potravinári vedia vyhrávať

        • V dňoch 6. - 9.11.2019 sa konala na výstavisku Agrokomplex v Nitre gastronomická výstava GASTRA KULINARIA 2019. V rámci výstavy sa uskutočnil 1.ročník súťaže „Vianočné pečivo pre mamičku“, určenej pre študentov stredných odborných škôl potravinárskych. Usporiadateľom súťaže bol Cech pekárov a cukrárov regiónu Západného Slovenska. Osobnú záštitu súťaže prevzala ministerka pôdohospodárstva a rozvoja  vidieka SR  Gabriela Matečná. Nechýbala ani SOŠ potravinárska v Topoľčanoch. Družstvo súťažilo v  zložení:

          vedúci družstva: Mgr. Mariana Hrabovská
          súťažiaci: Natália Burdová IV.C, Ľuboš Jamriška IV.C

          Obaja súťažiaci mali praktické zručnosti a Natália aj skúsenosti zo súťaží. Ale napriek tomu trénovali v školskej cukrárskej dielni pod vedením majsterky Bc. Zuzany Furákovej. Výsledkom bolo pekné a chutné vianočné pečivo pre mamičku a dodržaný súťažný čas – 3 hodiny 15 minút.

          Odborná porota hodnotila: deklarovanú hmotnosť, kreativitu,  harmóniu chutí a použité natural suroviny. Ocenila výkon a kvalitu súťažných výrobkov  topoľčianskeho potravinárskeho družstva.  Získali 1. miesto - pohár a poukaz pre 3 osoby na Svetovú výstavu pekárstva a cukrárstva, ktorá sa uskutoční v talianskom Rimini v januári 2020.

          My im prajeme šťastnú cestu nielen na svetovú výstavu ale aj v živote.

      • Prezentácia stredných škôl v Bánovciach nad Bebravou
        • Prezentácia stredných škôl v Bánovciach nad Bebravou

        • Dňa 7.11.2019 sme sa spolu s našimi žiakmi zúčastnili na Prezentačnom dni stredných škôl v Mestskom kultúrnom stredisku v Bánovciach nad Bebravou. Cieľom tohto podujatia je predstaviť stredné školy žiakom a rodičom z regiónu. Získajú tak prehľad, čo im umožní dobre si vybrať budúce  profesijné a študijné smerovanie. Počas dňa postupne prichádzali žiaci základných škôl z Bánoviec a okolia.

          V našom stánku vládna skvelá atmosféra.  Návštevníci si  vyskúšali tvorivé dielne -zdobenie perníkov. Mnohí degustovali sladké dobroty z našej dielne. Ďakujeme organizátorom za príležitosť a našim žiakom za pomoc s prezentáciou. Tešíme sa na ďalšie stretnutie v Topoľčanoch 21.11.2019.

      • Naša prezentácia v Nitre - Mladý tvorca 2019
        • Naša prezentácia v Nitre - Mladý tvorca 2019

        • Výstavisko Agrokomplex aj tento rok otvorilo brány výstavy MLADÝ TVORCA 2019, kde nemohla chýbať prezentácia našej školy. Cieľom výstavy bolo podporiť a propagovať stredoškolské vzdelávanie, prezentácia remesiel a podnikateľských firiem.

          Návštevníkov zaujal náš stánok s pestrou ponukou výrobkov z našich pekárskych a cukrárskych dielní. Žiaci, ktorí tu prezentovali našu školu, oslovovali prichádzajúcich deviatakov a živo im rozprávali o živote na našej škole. Zároveň výstavu navštívili naši žiaci v rámci odbornej exkurzie. Zaujal ich  program podujatia so zaujímavými  aktivitami. Ich cieľom je motivovať mladých ľudí ku súťaživosti, kreativite, inováciám, kvalite a podporiť záujem mladých ľudí o podnikanie.

          Z podujatia sme odchádzali spokojní ako sme prezentovali našu školu a odniesli sme si odtiaľ mnoho inšpirácií.

      • Exkurzia v pivovare Steiger
        • Exkurzia v pivovare Steiger

        • Dňa 3. mája 2019 sa žiaci  IV.C a I.N zúčastnili odbornej exkurzie v pivovare Steiger vo Vyhniach. Je to najstarší pivovar na Slovensku. Používa  klasickú storočiami osvedčenú technológiu výroby piva z  tradičných pivných surovín - slad, chmeľ, voda a pivovarské kvasnice. O tom sa žiaci presvedčili na stredisku varňa. Zmyslovo ohodnotili granulovaný chmeľ a rôzne druhy sladov. Po vysvetlení technológie varenia mladiny, jej chladenia a kvasenia si  v  pivnici prezreli ležiacke tanky , kde  prebiehal proces dokvasovania. Tu mohli ochutnať kvasnicové pivo.

          Posledným technologickým krokom, ktorý žiaci sledovali, bolo stáčanie piva do fliaš, plechoviek a keg-sudov. Videli, ako výrobca kladie dôraz na dodržiavanie hygieny a sanitácie. Na záver exkurzie sa žiaci oboznámili so sortimentom vyrábaných pív a nealkoholických radlerov v príjemnej atmosfére podnikovej krčmičky. Niektoré druhy mali možnosť ochutnať. Program exkurzie doplnila prehliadka historického mesta Banská Štiavnica, ktoré je ako učebnica dejepisu. Do dejín žiaci nahliadli aj prehliadkou Nového Zámku, protitureckej renesančnej pevnosti so zaujímavou expozíciou.  Domov sa žiaci vrátili s novými zážitkami a poznatkami. Bol to zaujímavo strávený deň.

  • Novinky

  • Staňte sa naším fanúšikom

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje