• Návšteva knižnice v Oponiciach
        • Návšteva knižnice v Oponiciach

        • I.N a IV.C prežili v stredu 26. októbra nezvyčajný deň. Spolu s pani učiteľkou PaedDr. Renátou Krošlákovou a Mgr. Evou Chrkavou navštívili Aponiovskú knižnicu. Študenti si mohli vypočuť výklad a zároveň sledovať knižnicu, v ktorej sa nachádza viac ako 17 000 kníh. Zaujímavosťou je, že v nej nenájdete ani jednu knihu napísanú v slovenskom jazyku. Sú tam však knihy v latinčine, taliančine, francúzštine či nemčine.  K najdrahším knihám patrí jednoznačne biblia vydražená za 30 miliónov dolárov. Táto knižnica je považovaná za jednu z najkrajších na Slovensku.

          Empírový nábytok, vysoké stropy plné kníh prispievajú k jedinečnej atmosfére. Mnohí naši študenti po prvýkrát zažili atmosféru knižnice a boli ňou očarení. Sme veľmi radi, že sme spolu mohli prežiť tento čarovný deň, ktorý bol trošku iný, ako zažívame bežne.

      • Deň otvorených dverí
        • Deň otvorených dverí

        • 26. októbra naša škola otvorila svoje brány. Budúci žiaci si mohli poprezerať školu aj dielne. Výchovná poradkyňa Ing. Gabriela Šišková si pripravila pre žiakov prezentáciu a potom sa všetci presunuli do dielní. Pani majsterky mali pre nich pripravené palacinkové cesto, kde si mohli upiecť vlastné palacinky. Tiež si vyskúšali svoju šikovnosť a zdobili medovníčky.

          V pekárskej dielni mali pripravené kysnuté cesto a plietli pletenky. Žiakov to naozaj zaujímalo. Na vlastné oči mohli vidieť, ako to na našej škole funguje, keď sa skĺbia vedomosti s praxou. Za prípravou tohto dňa stojí veľa práce a ďakujeme najmä pani majsterkám za krásnu a tvorivú prácu, ktorú si pripravili. A tiež všetkým, ktorí svojou prácou prispeli k úspešnému fungovaniu celého dňa.

      • Návšteva seniorov
        • Návšteva seniorov

        • V utorok 25. 10.  sa študenti IV.C spolu s pani učiteľkou Ing. Evou Košeckou vybrali do Domu dôchodcov v Topoľčanoch. Keďže október patrí starších, aj my sme sa rozhodli našich seniorov potešiť. Privítal nás pán riaditeľ Mgr. Ondrej Božik. Keďže sa v sociálnom zariadení vyskytlo podozrenie na COVID – 19, študenti sa nemohli so seniormi osobne stretnúť. Pán riaditeľ im dal možnosť prihovoriť sa cez interný rozhlas. Pár milých slov ich určite zahrialo pri srdci, aj keď nie je nad osobné stretnutie. My sme si však pre nich pripravili ešte jedno chutné prekvapenie. Pani majsterky spolu s deťmi napiekli punčové hrudky. 


          Určite príde čas, keď sa budeme môcť stretnúť aj osobne. A my túto možnosť radi a s láskou využijeme. Ďakujeme všetkým, že spojili svoje sily a akokoľvek pomohli a prispeli k vytvoreniu tejto krásnej akcie. 

      • Modlitba
        • Modlitba

        • „Keď sa milión detí bude modliť ruženec, svet sa zmení.“ povedal svätý Páter Pio. A tak sa žiaci prvých ročníkov našej školy zapojili do celosvetovej modlitbovej iniciatívy  pápežskej nadácie ACN – Pomoc trpiacej Cirkvi - „Milión detí sa modlí ruženec“.

          Táto medzinárodná organizácia pozývala farnosti, škôlky, školy a rodiny, aby sa zapojili do tejto modlitby a tak prosili za pokoj a jednotu v rodinách i na celom svete. A to hlavne v krajinách, v ktorých vládne násilie, vojna či veľká chudoba – ako je Nigéria, Mjanmarsko, Ukrajina, Pakistan, ale i celé regióny, ako Blízky východ a Sahel v Afrike..

          Kampaň chcela zároveň povzbudiť deti a mladých ľudí k dôvere v Boha v ťažkých časoch.

          Poďakovanie patrí všetkým žiakom, ktorý sa zapojili do tejto modlitbovej iniciatívy  a spoločne sa modlili ruženec za pokoj a mier vo svete. 

      • Exkurzia – Vinárstvo Radošina
        • Exkurzia – Vinárstvo Radošina

        • Študenti I.N spolu s pani učiteľkou Ing. Martinou Martonovou prežili deň ako praví vinári. Vinárstvo Radošina im umožnilo absolvovať exkurziu vinicou. Naši žiaci boli prítomní na zbere hrozna, jeho spracovaní a výrobnom procese v hale. Mohli sa dozvedieť rôzne zaujímavosti o cukornatosti či premene cukru na alkohol.

          Pri zbere si mohli prezrieť pôdu a zistiť, ktorá pôda má aký vplyv na chuť vína. Ktorá odroda potrebuje viac a ktorá menej starostlivosti. V pivniciach im prezradili dĺžku skladovania jednotlivých vín a tajomstvá sudov, aby sa na stôl dostalo to najlepšie víno.

          Záver patril vzorkovaniu jednotlivých vín. Bol to veľmi príjemný a poučný deň nielen pre študentov. Zároveň ďakujeme Vinárstvu Radošina, že nám umožnilo vidieť prax z iného uhla. Nie nadarmo sa hovorí, že raz vidieť je lepšie, ako stokrát počuť.

  • Novinky

  • Staňte sa naším fanúšikom

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje